• 10 viilu röstsaia
  • 1 pott tammelehe salatit või Lollo rossot
  • 12 kõvaks keedetud omega-3- vutimuna
  • 1 dl riivitud Parmesani või Campanello juustu

Kaste:

  • 3 sl sidrunimahla
  • 1 peenestatud küüslauguküüs
  • 1 tl worcestershire' kastet
  • 0,5 tl sinepit
  • 0,25 tl soola
  • näputäis purustatud musta pipart
  • 5 sl oliiviõli

Selle maailmakuulsa salati mõtles 1924.a. välja ühe Kalifornia restorani peakokk Caesar Cardini, kui külastajaid saabus ootamatult palju ja toiduained olid otsakorral. Raputa kõik kastmeained kaanetatud purgis läbi. Lõika munad õhukesteks sektoriteks. Rösti saiaviilud rösteris, ahjuplaadil või kuival pannil; lõika paari sentimeetri suurusteks tükkideks. Rebi pestud ja kuivaks patsutatud salatilehed suutäiesuurusteks tükkideks. Tõsta jahtunud saiakuubikud ja salat kausis õrnalt läbi, lisa riivjuust ja tõsta jälle kergelt läbi. Pane salat vaagnale, aseta peale munasektorid ja nirista kastmega üle.

Vutimuna keetmine: pane munad külma vette keema, keeda 4 minutit, hoia mune 4 minutit veel kuumas vees ja seejärel ehmata. Kui koorimisel jäävad kooretükid muna külge, loputa munad jooksva vee all ja kuivata.

Ceasari salati retsept vutimunadega on pärit 23. mai 2002. a. Terevisiooni saatest (ETV).